dijous, 10 d’abril del 2014

Formats d'audio

Hi podem trobar diferents arxius d'audio, els quals el seu format està identificat per l'extensió del nom de l'arxiu, aquests són els més utilitzats:

CDA (Compact Disc Audio)

Tenen una freqüència de mostreig de 44,1KHz i 16 bits de quantificació, són estèreo i requereixen 172 Kb de memòria per segon de so. El seu principal avantatge és la qualitat de so i el seu inconvenient és la memòria que requereix.

WAV (Microsoft Waveform)

És utilitzat en tots els procediments d'edició i mescla ja que tots els formats d'àudio s'han de transformar a Wav per poder processar-los a l'ordinador.

MP3 (MPEG-1 Layer3)

Permet emmagatzemar so de gran qualitat amb altres relacions de compressió reduint la grandària original dels arxius en unes deu vegades. També s'eliminen determinades freqüències que no són perceptibles a l'oïda humana.

OGG VORBIS

És un format d'àudio de pròposit general comprimit amb pèrdua. Es totalment obert i és adequat per a àudio de mitjana a alta qualitat ataxes de transferència fixes i variables. Ofereix una qualitat bastant superior als formats anteriors ocupant el mateix espai.

RA(Real Audio)

Format d'arxiu d'àudio comprimit molt utilitzat per Internet per a la reproducció en temps real. Disposa d'un potent sistema de descompressió, que permet funcinar sense la necessitat de treballar sobre l'arxiu complet. La seva qualitat és inferior a la dels formats Wav, CDA i Mp3.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada